Hati Unta                                              Cara Pengunaan

Cara-cara pengunaan ( 1 ):-
Hati Unta ini diambil sekeping dan direbuskan bersama 3 cawan air sehingga ia menjadi satu cawan. Kemudian air itu diminum samada sekali gus ataupun jika tidak boleh, minumlah sedikit sedikit sehingga habis, air rebusan ini boleh disimpan didalam peti sejuk. Baki hati unta yang direbus tadi hendaklah disimpan didalam peti sejuk juga untuk mengulangi proses rebusan tadi sehingga 3X dan kemudian baki hati unta tadi bolehlah dimasak bersama sama makanan untuk dimakan, jangan dibuang hati unta yang baki itu. Cara ini adalah lebih digalakkan kerana ianya lebih berkesan.

Cara-cara pengunaan ( 2 ):-
Hati Unta ini diambil sekeping dan digoreng tanpa minyak sehingga ianya betul betul garing dan kemudian ditumbuk halus lalu ditaburkan dalam nasi/bubur yang hendak dimakan.
AWAS DARI TERBELI HATI LEMBU/KERBAU YANG DIDAKWA SEBAGAI HATI UNTA
Copyright 1995-2013  JeffMobile Communications(JMCs). All rights reserved.

Hati Unta Dot Com

Hati Unta Dot Com adalah hak milik Idaman Bina Services yang telah beroperasi sejak 1995 sehingga kini dengan rekod perniagaan atas talian (IKS) yang cemerlang.

Hati Unta Dot Com adalah pengedar tunggal Malaysia bagi makanan kesihatan  Hati Unta kering dan beberapa produk makanan kesihatan dari timur tengah

                        Laman Utama
            
                 Pesanan

        Email kami